Slechte nachtrust?


Snel Uw nachtrust terug met laser-acupunctuur!

Veel mensen worden geplaagd door een slechte nachtrust. Hier in het westen zijn we dan gewend om slaapmiddelen te gebruiken om het probleem op te lossen.
Het slaapmiddel kan variëren van een borreltje voor het naar bed gaan, een slaapdrankje op kruidenbasis of tot zelfs echte slaaptabletten van de huisarts. Bij een bezoek aan de huisarts zal deze niet veel anders kunnen doen dan een slaapmiddel zoals Diazepam, Nitrazepam of Oxazepam voorschrijven.
Probleem is echter dat deze middelen binnen korte tijd zo verslavend zijn als het maar kan en het probleem wordt dan vaak helaas erger, want meestal raakt de persoon gewend aan het slaapmiddel en kan niet meer zonder.
Deze slaappillen hebben als bijwerking dat ze op lange termijn de REM-slaap en de diepe slaap verminderen, wat het slaapprobleem alleen maar vergroot. Deze middelen zijn dan ook alleen bedoeld voor kortstondig gebruik, bijvoorbeeld tijdens trouwerij, examen, sollicitatie.
Men zal na langdurig gebruik eerst moeten ontwennen, door deze middelen langzaam af te bouwen.
Op dit moment is melatonine.....hét onderwerp van discussie in de medische wereld. Melatonine is een hormoon wat aangemaakt wordt door de pijnappelklier in de hersenen. Dit is een klier ter grootte van een erwt, die diep in de hersenen ligt en tijdens het donker melatonine afscheidt. De werking van melatonine, soms ook wel slaaphormoon genoemd, helpt bij het in stand houden van de lichaamsritmen en de waak- slaapcyclus. (www.melatonine.nl).
In China lossen ze een slechte nachtrust echter heel anders op: daar wordt de voeding aangepast.
(Klik hier voor chinese diëtiek bij slapeloosheidsklachten). Als dat te weinig reactie geeft en het slapen blijft zeer moeizaam gaan, dan blijven de Chinezen nog steeds ver uit de buurt van slaapmiddelen. In dit geval gaan ze dan naar de acupuncturist en in bijna alle gevallen is na 3 tot 6 behandelingen de nachtrust voor 50% tot 80% verbetert.
Indien iemand reeds verslaafd is aan reguliere westerse slaapmedicatie, dan wordt eerst het slaappatroon verbetert met behulp van acupunctuur en vervolgens worden de slaaptabletten in overleg met de huisarts afgebouwd.
Vanzelfsprekend neemt de therapie in dit geval dan meer tijd in beslag.

Hoe werkt laser-acupunctuur bij slaapstoornissen?


Iedereen heeft een andere reden voor een slechte nachtrust. Vandaar dan ook dat er in de praktijk van mevr. S.D. Mars geen standaardbehandeling wordt gegeven bij slapeloosheidsklachten.
In de intake wordt eerst gekeken naar de oorzaak van de slaapstoornis: de een kan niet goed in slaap komen omdat hij door zorgen geplaagd wordt, de ander kan niet goed doorslapen doordat hij gaat liggen tobben, een derde gaat naar bed maar voelt zich nog fysiek of geestelijk fit genoeg om een marathon te lopen, en een vierde wordt rond 03.00 uur of rond 05.00 uur wakker en kan dan de slaap niet meer vatten.
Afhankelijk van de oorzaak is de therapie erop gericht om het adrenaline niveau van de patiënt te verlagen, of om het serotonine niveau te verhogen. Verder wordt door de behandeling het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd, waardoor U 's avonds rustig genoeg wordt om de slaap te kunnen vatten.
Daarnaast wordt tijdens de intake natuurlijk ook gekeken of er mogelijke voedingsfouten zijn. Vele mensen weten namelijk niet dat de volgende produkten ook voor een slechte nachtrust kunnen zorgen:


De slaappillen moeten worden afgebouwd en er kan worden overgegaan op kruidenkuren die niet verslavend zijn. En er wordt voorlichting gegeven over produkten die wel slaapverwekkend zijn.
En verder wordt gekeken naar de activiteiten 's avonds die voor slecht inslapen kunnen zorgen. Zoals reeds gezegd is er in bijna alle gevallen is na 3 tot 6 behandelingen de nachtrust voor 50% tot 80% verbetert.
Klik op de link gezondheidsplein: gezondheidsplein: dossiers slapen voor meer informatie over slapeloosheid.